تبلیغات آنلاین: هر آنچه که باید بدانید!
تبلیغات آنلاین چیست؟
می توان گفت تبلیغات آنلاین یکی از ارکان اصلی دیجیتال مارکتینگ و فروش آنلاین است. اگر بخواهید در اینترنت وارد دنیای تبلیغات شوید، باید انواع مختلف آن را بشناسید.
رسیدن به مخاطبان هدف بدون پرداخت هزینه و به صورت طبیعی مثل گذشته آسان نیست. برای دسترسی به مخاطبان هدف بیشتر، نیاز است هزینه کنید و تبلیغات هدفمند انجام دهید.
تبلیغات هدفمند در فضای وب اکثراً به صورت آکشن “َAuction” یا مزایده برگزار میشود. به عبارت دیگر، اگر فرض کنیم فاکتورهایی مانند کیفیت تبلیغات شما و رقبایتان مشابه باشد، از این لحظه به بعد هر کسی حاضر باشد مبلغ بیشتری را برای تبلیغات خود پرداخت کند، تبلیغات او در اولویت نمایش قرار میگیرد.
انواع تبلیغات آنلاین
مدلهای پرداخت در فضای تبلیغات آنلاین بسیار متفاوت هستند و میتوانیم به انواع تبلیغات آنلاین با مدلهای مختلف مزائده اشاره کنیم.
1. پرداخت به ازای هر کلیک – Pay Per Click
یکی از رایجترین مدلهای مزائده برای تبلیغات، pay per click یا همان پرداخت به ازای هر کلیک است. در این حالت شما مشخص میکنید که اگر کاربر بر روی تبلیغات شما کلیک کرد، چه مقدار هزینه پرداخت کنید.
2. پرداخت به ازای نمایش – Pay Per Impression
مدل بعدی تبلیغات آنلاین که خیلی رایج است، pay per impression یا پرداخت به ازای هر نمایش است. در این مدل، شما بر اساس CPM (هزینه هر هزار بار نمایش تبلیغ) هزینه پرداخت میکنید.
CPM: هزار بار نمایش تبلیغ به کاربران
CPM یعنی هر هزار بار نمایش تبلیغ به کاربران. بنابراین هر بار که تبلیغ شما نمایش داده میشود، چه کاربر روی آن کلیک بکند یا نکند، شما باید هزینه آن را پرداخت کنید. البته فراموش نکنیم که مدلهایی که اشاره کردم، رایجترین مدلهای تبلیغات آنلاین هستند.
3. پرداخت به ازای خرید و یا اقدام کاربر
دو مدل دیگر وجود دارند که به هم نزدیک هستند. از جمله cost per action و cost per acquisition که در این مدلها معمولاً بر اساس اقدام و خرید کاربر، هزینه پرداخت میکنید. اما این مدلها به اندازه مدلهای قبلی که اشاره کردم، رایج نیستند.
مدلهای دیگری نیز در پرداختهای تبلیغات آنلاین وجود دارند. به عنوان مثال:
Pay Per Engagement (PPE):
این مدل به معنای پرداخت در ازای تعامل است و معمولاً در شبکههای اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد. هزینه بر اساس تعداد تعاملاتی است که کاربران با تبلیغ داشتهاند.
به دلیل گسترش استفاده از رسانه های اجتماعی، “هزینه به ازای هر تعامل” به یک مدل قیمت گذاری محبوب در میان تبلیغ کنندگان و تیم های بازاریابی تبدیل شده است. چند نمونه از تعامل و مشارکت در رسانه های اجتماعی عبارتند از:
- اشتراک گذاری یک پست
- کلیک روی لینک
- لایک یک پست
- نمایش عکس
- نظرات در مورد پست ها
Pay Per Install (PPI):
“پرداخت به ازای هر نصب اپلیکیشن” برای کسب و کارهایی مفید است که اپلیکیشن دارند و میخواهند هر بار که یک نفر اپلیکیشن را نصب کرد، هزینه پرداخت کنند.
Pay Per View (PPV):
اگر می خواهید هزینه تبلیغات بر اساس هر بازدید یا نمایش تبلیغ محاسبه میشود، این مدل مناسب شما است. به خصوص در تبلیغات ویدیویی، مانند تبلیغات یوتیوب، کاربرد دارد.
همه این مدلها با توجه به هدف و نوع تبلیغات، استفاده میشوند و به تبلیغدهندگان امکان میدهند هزینهها را بر اساس عملکرد واقعی تعیین کنند.
کانال های محبوب تبلیغات آنلاین
مدلهایی که اشاره کردم، معروفترین مدلهای پرداخت هزینه تبلیغات آنلاین هستند. حالا میخواهم به چند کانال محبوب تبلیغات آنلاین اشاره کنم که مدلهایی اشاره شده، بر اساس آن ها هزینه دریافت می کنند.
تبلیغات موتورهای جستجو (search advertising)
برای مثال یکی از محبوبترین کانالهای تبلیغات آنلاین، search advertising یا همان تبلیغات موتورهای جستجو است. رایجترین مدل پرداخت هزینه تبلیغات در موتورهای جستجو، pay per click یا همان پرداخت به ازای هر کلیک می باشد.
گوگل ادز “Google Ads” معروف ترین شبکه تبلیغات در موتورهای جستجو می باشد.
موتورهای جستجو مانند گوگل به کاربران این امکان را میدهند که تبلیغات متنی خود را در کنار نتایج طبیعی جستجو نمایش دهند.
در این حالت اگر کاربران بر روی تبلیغات کلیک کنند، هزینه به ازای هر کلیک کم میشود.
اگر کاربر تبلیغ شما را ببیند و بر روی آن کلیک نکند، هزینه ای از شما کم نمیشود.
محبوبترین پلتفرم تبلیغاتی آنلاین
میتوان گفت Google Ads در حال حاضر محبوبترین پلتفرم تبلیغاتی آنلاین دنیاست. که هم تبلیغات متنی و هم نمایشی را پوشش می دهد.
البته پلتفرمهای دیگری نظیر Bing و گزینههای دیگر نیز وجود دارند، اما هیچکدام به محبوبیت Google Ads نمیرسند.
با استفاده از Google Ads، میتوانید یک تبلیغات بسیار قدرتمند و هدفمند را طراحی کنید.
برای تبلیغ دادن در بینگ “bing.com” باید از طریق شبکه تبلیغات مایکروسافت “Microsoft Advertising” اقدام کنید.
تبلیغات نمایشی Display Ads
یکی دیگر از محبوبترین کانالهای تبلیغات آنلاین، display ads یا همان تبلیغات نمایشی است.
از طریق آن می توانید تبلیغات متنی و تصویری خود را در سایتها و اپلیکیشنهای مختلف نمایش داده میشود. بنرهای تبلیغاتی در این کانال میتوانند در سایزها و اشکال مختلفی نمایش داده شوند.
شما میتوانید حتی کمپینهای تبلیغات نمایشی خود را هدفمند کنید. مثلاً میتوانید تبلیغات نمایشی خود را بر اساس محتوای یک سایت یا حتی یک صفحه خاص از آن سایت هدف گذاری کنید. همچنین میتوانید تبلیغات نمایشی خود را بر اساس پرسونای مخاطب (معیارهایی مانند جمعیت شناختی و علایق کاربران) مشخص کنید.
میتوان گفت که کانال display ads یا تبلیغات نمایشی برای آگاهی از برند یا همان brand awareness بسیار قدرتمند عمل میکند.
تبلیغات نمایشی زیرمجموعه های متنوعی دارد. علاوه بر سایت های مختلف که امکان نمایش بنر را به ما می دهند؛ تبلیغات در پلتفرمهای ویدیویی و یا شبکههای اجتماعی هم شامل این دسته می شوند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
ریتارگتینگ چیست؟
یکی از قابلیتهای قدرتمند تبلیغات نمایشی، تبلیغات ریتارگتینگ Retargeting یا همان “تبلیغات با هدفگذاری مجدد” است. ریتارگتینک به شما این امکان را میدهد تا بازدیدکنندگان قبلی سایت خود را مجدداً مورد هدف قرار دهید.
اگر بخواهم ریتارگتینگ را خیلی ساده تعریف کنم، فرض کنید که یک بازدیدکننده به سایت شما آمده اما بدون اینکه خریدی انجام بدهد، از سایت شما خارج شده است.
اینجاست که ریتارگتینگ وارد میشود و به شما کمک شگفتانگیزی میکند.
حالا این بازدیدکننده از این لحظه دیگر به هر سایتی که برود، تبلیغات شما را مشاهده میکند. البته هر سایتی که عضو شبکه تبلیغاتی باشد که ما در آن تبلیغ داده ایم.
قدرتمندترین شبکه تبلیغاتی برای هدف گذاری مجدد بازدیدکنندگان در دنیا
باز هم باید بگوییم که شبکه تبلیغات نمایشی گوگل، یا همان display network، یکی از قدرتمندترین گزینهها برای ریتارگتینگ یا هدف گذاری مجدد بازدیدکنندگان می باشد. دلیل آن هم تعداد زیاد سایت هایی است که برای تبلیغات با گوگل همکاری می کنند.
شما میتوانید با ریتارگتینگ تبلیغات خود را مجدداً به افرادی که از سایت شما خارج شدهاند نمایش دهید، به طوری که آنها را شگفتزده کنید.
تصور کنید کاربران به هر سایتی میروند، تبلیغات شما نمایش داده شود و در آن تبلیغ یک پیشنهاد ویژه قرار داده باشید. در این صورت چیز عجیبی نیست اگر فروش شما به شدت افزایش پیدا کند.
البته این را نباید فراموش کنید که هدف اصلی تبلیغات نمایشی برندسازی است و رفتار کاربر در تبلیغات نمایشی با سرچ ادورتایزینگ متفاوت است.
سرچ ادورتایزینگ: گزینهای جذاب برای تبلیغات با هدف افزایش فروش
اگر هدف شما مستقیماً فروش است، گزینه سرچ ادورتایزینگ یا همان تبلیغات متنی گوگل، نسبت به تبلیغات نمایشی بهتر عمل میکنند. دلیلش هم مشخص است؛ این نوع از تبلیغات، پایین قیف فروش را هدف گذاری میکنند. در جایی که کاربر آماده به خریدن است!
البته فراموش نکنید که قبل از شروع این نوع از تبلیغات، لندینگ پیج مناسب ساخته باشید. صفحه فرودی که بر اساس پرسونای مخاطب هدف ساخته شده باشد، تا بیشترین نرخ تبدیل را برای شما ایجاد کند.
تبلیغات در یوتیوب
محبوب ترین گزینه در پلتفرمهای ویدئویی، یوتیوب “YouTube” است که شما برای هر بار نمایش تبلیغات، هزینه ای به گوگل پرداخت میکنید.
تبلیغات در یوتیوب یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که شامل تبلیغ و ترویج محصولات، خدمات یا برندها از طریق پلتفرم یوتیوب میشود.
یوتیوب یکی از بزرگترین پلتفرمهای به اشتراک گذاری ویدیو در سطح جهان است که میلیاردها کاربر را جذب کرده و روزانه مقدار زیادی محتوا را تماشا و بارگذاری میکنند. تبلیغات در یوتیوب به کسبوکارها فرصت منحصر به فردی میدهد تا از طریق فرمتهای مختلف تبلیغ به یک جمعیت متنوع و گسترده دست پیدا کنند.
در زیر جنبههای کلیدی تبلیغات در یوتیوب را میتوانید بیابید:
1. فرمتهای تبلیغ:
- (TrueView): این مدل را حتما مشاهده کرده اید. تبلیغات ویدیویی هستند که قابلیت پرش پس از ۵ ثانیه را دارند. هزینه تبلیغ فقط در صورت تماشای حداقل ۳۰ ثانیه یا تعامل با تبلیغ کم می شود. اگر آگهی کوتاهتر از 30 ثانیه باشد، در صورتی که بیننده آن را به طور کامل تماشا کند هزینه کم می شود.
- تبلیغات غیر قابل پرش: این تبلیغات کوتاهتر است و کاربران نمیتوانند آنها را رد کنند. به طور معمول هزینه تبلیغ بر اساس تعداد هزار نمایش (CPM) محاسبه میشود.
- تبلیغات بامپر (Bumper): تبلیغات کوتاه و غیر قابل پرش با مدت زمان حداکثر ۶ ثانیه که پیش از محتوای ویدیوی اصلی پخش میشوند.
- تبلیغات نمایشی (Display): این تبلیغات در کنار پخش کننده ویدیو ظاهر میشوند که خودش حالت های مختلف دارد.
2. گزینههای هدفگیری مخاطب در یوتیوب:
یوتیوب گزینههای پیشرفتهای برای دستیابی به گروههای خاص جمعیت، علایق و رفتارها ارائه میدهد. تبلیغها میتوانند بر اساس مواردی مانند سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، علایق و عادات تماشاکنندگان هدفگیری شوند.
3. کنترل بودجه:
تبلیغکنندگان YouTube بر روی بودجه خود کنترل دارند. این امکان به آنها داده می شود تا حداکثر هزینه مورد نظرشان را در روز یا در سطح کمپین تعیین کنند. این انعطافپذیری باعث میشود که تبلیغات در یوتیوب مناسب برای انواع کسبوکارها در هر اندازهای باشد.
4. معیارها و تجزیهوتحلیل:
یوتیوب آمار و تجزیهوتحلیل عملکرد تبلیغات را در اختیار شما قرار می دهد. تبلیغکنندگان میتوانند تعداد نمایشها، نرخ کلیک، مشارکت و سایر معیارهای کلیدی را برای ارزیابی کارایی کمپینهای خود بررسی کنند.
5. محل قرارگیری تبلیغ:
تبلیغکنندگان میتوانند محل ظاهر شدن تبلیغات خود را انتخاب کنند، از جمله داخل ویدیوهای خاص، در نتایج جستجوی یوتیوب یا در صفحه اصلی یوتیوب! این کنترل به بهینهسازی تجربه تبلیغاتی برای مخاطبان کمک میکند.
6. قرار دادن کال تو اکش یا همان دعوت به اقدام در تبلیغات:
تبلیغات در یوتیوب میتوانند المانهای تعاملی مانند دکمه دعوت به اقدام (CTA) را شامل شوند. به وسیله آن می توان کاربران را به وبسایت خودتان، صفحات محصول یا مقصد دلخواه هدایت کنید.
7. تبلیغات هدفمند در مقیاس بین المللی:
با وجود جمعیت زیاد کاربران یوتیوب، این امکان برای شما وجود دارد که به مخاطبان سرتاسر جهان دسترسی داشته باشید. این موضوع به ویژه برای کسبوکارهایی که به دنبال گسترش بازار هستند، مزیت بزرگی حساب می شود.
در کل تبلیغات در یوتیوب یک فرصت قدرتمند برای کسبوکارها فراهم میکند تا از طریق محتواهای تصویری جذاب، فرصت ارتباط با مخاطب و جذب مشتری را داشته باشند.
تبلیغات در اینستاگرام
گزینه بعدی تبلیغات در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است که معمولاً مدل پرداخت آن ها cost per engagement است. یعنی اینستاگرام نرخ تعامل کاربران را با پست شما افزایش میدهد؛ سپس بر اساس آن، مبلغ را از حساب شما کم میکند.
مزایای تبلیغات آنلاین
امروزه تبلیغات آنلاین به عنوان یک ابزار بسیار قدرتمند در جذب مخاطبان و ترویج محصولات و خدمات شناخته میشود. یکی از مزایای اصلی تبلیغات آنلاین، دقت بالا در مشخص کردن تارگت (هدف گیری مخاطبان) است.
این نوع تبلیغات امکان انتخاب دقیق گروه هدف را فراهم میکند و به کسب و کارها این امکان را میدهد که تبلیغات خود را به مخاطبان مرتبط با محصول یا خدمات خود هدایت کنند.
علاوه بر این، تبلیغات آنلاین امکان اندازهگیری دقیق عملکرد و بازده سرمایهگذاری (ROI) را فراهم میکند. این امر به کسب و کارها این اطمینان را میدهد که سرمایهگذاریهایشان به بهترین شکل ممکن به نتیجه می رسد.
در ضمن امکانات هدف گیری جغرافیایی، زمانی و دیگر فیلترهای مختلف در تبلیغات آنلاین، آن را بسیار هوشمند کرده و کارایی را نسبت به تبلیغات سنتی به شدت افزایش داده است.
اصول تبلیغات آنلاین
هر چیزی برای پیاده سازی موفق، نیاز به رعایت یک سری اصول دارد. اصول تبلیغات آنلاین رویکردهایی هستند که کسب و کارها باید در اجرای کمپینهای تبلیغاتی آنلاین خود را در نظر بگیرند.
یکی از اصول اساسی، تعیین هدف و نقشه راه دقیق است. برنامهریزی و تعیین اهداف واضح میتواند در بهبود کارایی تبلیغات بسیار موثر باشد. انتخاب مناسبترین پلتفرم تبلیغاتی، تحلیل دقیق بازار و رقبا، و ایجاد محتوای جذاب و خلاق نیز جزء اصول تبلیغات آنلاین محسوب میشوند.
اهمیت ارتباط مستقیم با مخاطبان نیز جزء این اصول می باشد؛ یعنی برنامههای تبلیغاتی باید به گونهای طراحی شوند که باعث ارتباط فعال با مخاطبان شده و بتوانند نظرات و بازخوردهای آنها را دریافت کنند.
بهطور کلی اصول تبلیغات آنلاین شامل شفافیت در پیام بازاریابی، هدف گیری دقیق، خلاقیت و تعامل مستمر با مخاطبان میباشند. پیشنهاد می کنم نکات ساخت پیام بازاریابی را مشاهده فرمایید.
تبلیغات آنلاین در ایران
در دهه گذشته تبلیغات آنلاین در ایران، به یکی از اجزای مهم استراتژیهای تبلیغاتی کسب و کارها تبدیل شده است.
رشد فناوری اطلاعات و انتشار گسترده اینترنت در کشور، باعث افزایش نقش تبلیغات آنلاین در جذب مخاطبان و ترویج محصولات شده است.
شبکههای اجتماعی، وبسایتهای خبری، و وبگاههای تخصصی از جمله پلتفرمهایی هستند که کسب و کارها برای تبلیغات آنلاین خود از آنها بهرهمند میشوند.
انعطاف پذیری در هدفگذاری مخاطب هدف به تبلیغکنندگان این امکان را میدهد که تبلیغات خود را به دقت و با توجه به نیازها و ترجیحات مخاطبان تنظیم کنند.
انتخاب اکثر کسب و کارهای ایرانی، گوگل و اینستاگرام می باشد. به همین دلیل بیشترین بودجه تبلیغات و بازاریابی در ایران، در این دو کانال تبلیغاتی قدرتمند خرج می شوند.
منظور از بازاریابی و تبلیغات در گوگل، سئو سایت و گوگل ادز می باشد.
مطلب پیشنهادی: نقش سئو در کسب و کار اینترنتی
بودجه های تبلیغاتی اینستاگرام در ایران، به خود کمپانی اصلی نمی رسد. چون اکثر تبلیغات اینستاگرام ایرانی، به اینفلوئنسرها سپرده می شود.
پلتفرم های تبلیغات آنلاین
می توان گفت پلتفرمهای تبلیغات آنلاین به عنوان ابزارهای حیاتی در جهت ارتقاء برندها و جذب مخاطبان در دنیای دیجیتال شناخته میشوند.
پلتفرمهای اصلی تبلیغاتی شامل موارد زیر می شوند:
- موتورهای جستجو: گوگل ادز و بینگ ادز
- شبکههای اجتماعی: فیسبوک، اینستاگرام، X (توییتر سابق)، لینکدین و …
- سایت های مختلف در سطح وب
- تبلیغات در اپلیکیشن ها
- پلتفرم های ویدئویی: یوتیوب
- پیام رسانها: تلگرام و واتس اپ
از طریق این پلتفرمها تبلیغکنندگان میتوانند با استفاده از تنظیمات دقیق هدف گیری، تبلیغات خود را به گروه مخاطبان مشخصی هدایت کنند.
امکانات هدف گیری جغرافیایی، سنی، جنسیتی، و سلایق شخصی از ویژگیهای مهم این پلتفرمها است که به تبلیغکنندگان امکان میدهد تا به نحو بهینهتری با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند.
همچنین امکانات تحلیل دقیق عملکرد تبلیغات و ارائه گزارشات جامع از میزان بازدهی سرمایهگذاریها، این پلتفرمها را به ابزارهای کارآمد و قدرتمند در حوزه تبلیغات آنلاین تبدیل کرده است.
تبلیغات آنلاین چه کمکی به کسب و کار ما می کند؟
اگر به دنبال شناخته شدن و فروش بیشتر هستید؛ تبلیغات آنلاین به کسب و کارها امکانات فراوانی برای ارتقاء و شناخت می دهد.
این ابزارها اولاً امکان تبلیغ و ترویج گسترده محصولات یا خدمات را در مقیاس بزرگ و به صورت هدفمند فراهم میکنند.
امکانات هدف گیری دقیق مخاطب و تحلیل عملکرد تبلیغ به کمک کسب و کارها میآیند تا بازده سرمایهگذاریهای خود را اندازهگیری کرده و استراتژیهای بهینهتری را پیادهسازی کنند.
همچنین تبلیغات آنلاین به کسب و کارها امکان شناخته شدن برند و افزایش نرخ تبدیل را می دهند.
کمپین تبلیغات آنلاین
این قسمت بسیار اهمیت دارد! بسیاری از کسب و کارها این مرحله را به درستی انجام نمی دهند. به همین دلیل نتیجه مورد نظر را نمی گیرند.
کمپین تبلیغات آنلاین مجموعهای از فعالیتهای تبلیغاتی است که برای آشنایی مخاطب و یا فروش یک محصول یا خدمت ساخته می شود. آن هم با هدف گذاری دقیق مخاطبان هدف!
موارد زیر در ساخت کمپین تبلیغاتی، اهمیت دارند:
- تعیین اهداف کمپین: مشخص کردن هدف و مقصد اصلی کمپین تبلیغاتی، مانند افزایش فروش، افزایش شناخت برند یا جلب ترافیک واقعی به وبسایت.
- شناسایی مخاطبان هدف: درک دقیق از مخاطبان هدف و ایجاد تبلیغاتی که با نیازها و ترجیحات آنها هماهنگ باشد.
- انتخاب پلتفرم مناسب: انتخاب بهینه پلتفرمهای تبلیغاتی مانند فیسبوک، گوگل ادز یا اینستاگرام بر اساس مخاطبان و اهداف کمپین.
- طراحی محتوا و گرافیک جذاب: ایجاد محتواها و تصاویر جذاب و خلاق که مخاطبان با آن تعامل کنند.
- تنظیمات دقیق هدف گیری: استفاده از امکانات هدف گیری جغرافیایی، دموگرافیک و رفتاری برای رساندن تبلیغات به مخاطبان دقیق.
- مدیریت بودجه بهینه: تخصیص بودجه دقیق و بهینهسازی مستمر بر اساس بازده سرمایهگذاری و عملکرد کمپین.
- پیشبینی و اندازهگیری بازده: پیشبینی موفقیت کمپین و استفاده از ابزارهای تحلیل برای اندازهگیری و بهبود مداوم عملکرد تبلیغات.
تبلیغات آنلاین شاپ
در ایران اصطلاح آنلاین شاپ بین افرادی که فروش از طریق اینستاگرم دارند، خیلی رایج شده است.
اگر شما هم جزء همین گروه از افراد هستید و مشفول فروش محصولات و خدمات خود از طریق اینستاگرام می باشید، اولین پیشنهاد راه اندازی سایت خودتان است.
چون نقش سایت در دیجیتال مارکتینگ، غیر قابل وصف است. سایت تنها دارای آنلاین شماست که به خودتان تعلق دارد.
اینستاگرام و هر شبکه اجتماعی دیگری، می توانند در طول زمان تغییرات زیادی کنند. از تغییر الگوریتم ها گرفته تا تغییر ذائقه مردم! پس با این وجود اگر تنها بر روی کانال شبکه های اجتماعی تمرکز کرده باشید، کسب و کار شما در معرض ریسک بالا فرار دارد.
بزرگترین اشتباه این است که تنها کانال دیجیتال مارکتینگ شما، اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگر باشد.
مشابه این است که شما ساختمان خود را در زمینه اجارهای بسازید. زمینی که متعلق به خودتان نیست!
علاوه بر این، سایت برای شما امکان تبلیغات آنلاین فدرتمند را فراهم می کند. اما اگر تنها آنلاین شاپ شما در اینستاگرام باشید، مناسب ترین گزینه، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید.
اولویت شما باید سایت خودتان باشد. سپس برای ترویج آن از شبکه های اجتماعی استفاده کنید.
تبلیغات اینترنتی رایگان در گوگل
در ابتدا باید خدمتتان عرض کنم که تبلیغات آنلاین رایگان، شاید خیلی عبارت درستی نباشد. برای تبلیغات شما یا باید پول پرداخت کنید یا زمان خود را اختصاص دهید. در ضمن اگر گزینه دوم یعنی زمان را انتخاب کنید، به دانش، تخصص و تجربه هم نیار دارید. ا
اما حالا با این تعریفی که از رایگان کردم، می توان گفت: گوگل امکانات بسیاری برای کسب و کارها و وبسایتها فراهم کرده است تا به صورت رایگان در نتایج جستجوی خود ظاهر شوند.
یکی از روشهای مهم تبلیغات رایگان در گوگل، بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو است. با استفاده از تکنیکهای سئو سایت SEO (بهینهسازی موتورهای جستجو)، محتوا و ساختار وبسایت به گونهای بهینه میشود که در جستجوهای گوگل بهتر دیده شود.
علاوه بر آن با ثبت وبسایت در Google My Business و ایجاد یک صفحه شخصی برای کسب و کار در گوگل، به افزایش دیده شدن در نتایج محلی و جلب توجه کاربران کمک میکند.
اما به دلیل تحریم ها، کسب و کارهای ایرانی نمی توانند به صورت مستقیم از خدمات گوگل مای بیزینس استفاده کنند. اما راه هایی برای بهره بردن از این فرصت وجود دارد.
این روشها به کسب و کارها امکان میدهند تا به صورت رایگان در سرویس جستجوی گوگل، نمایش داده شوند. همین موضوع باعث افزایش بازدید و شناخت بیشتر از سوی مخاطبان می شود.
طراحی تبلیغات آنلاین
هدف از طراحی باید رساندن پیام بازاریابی به صورت شفاف، جذاب و در سریع ترین زمان ممکن باشد. طراحی تبلیغات آنلاین یک فرآیند اساسی است که تأثیر بسزایی در جلب توجه مخاطبان و ارتقاء بازدهی کمپینهای تبلیغاتی دارد. این فرآیند شامل موارد زیر می شود:
- محتوای جذاب و خلاق: ایجاد محتوای جذاب و خلاق که توانایی جلب توجه مخاطبان را داشته باشد.
- تناسب با مخاطبان هدف: تحقیق و درک عمیق از مخاطبان هدف و ایجاد تبلیغاتی که با شناخت آنها هماهنگ باشد.
- گرافیک و تصاویر مناسب: انتخاب گرافیک و تصاویر با کیفیت و جذاب به منظور افزایش تأثیر بصری تبلیغات.
- واضح بودن و سادگی: اطمینان از واضح بودن و قابل فهم بودن پیام تبلیغاتی.
- به کار گیری هویت برند: استفاده از رنگها و فونتهایی که با هویت برند هماهنگی داشته باشند و احساسی مطلوب ایجاد کنند.
- استفاده از الگوهای طراحی مدرن: بهروز بودن با الگوهای طراحی مدرن و استفاده از طراحیهایی که به تجربه کاربری بهینه منجر شوند.
با در نظر گرفتن این نکات در طراحی تبلیغات، میتوانید اثربخشی آن را افزایش دهید.
رایج ترین نوع تبلیغات آنلاین
رایجترین نوع تبلیغات آنلاین بدون شک، تبلیغات پولی در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ است.
تبلیغات کلیکی (PPC) این امکان را به کسب و کارها میدهد که تبلیغات خود را بر اساس کلمات کلیدی مرتبط با محصولات یا خدمات خود، به نمایش بگذارند.
این تبلیغات با توجه به هزینه پرداختی بر اساس تعداد کلیکها، به کسب و کارها اجازه میدهد تا به دقت بر روی هدفهای بازاریابی خود تمرکز کنند و به مخاطبان هدف ارزشمند برسند.
بعد از آن، تبلیغات شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، و لینکداین نیز از جمله رایجترین نوع تبلیغات آنلاین هستند.
این شبکهها امکانات گستردهای برای تنظیم هدف گیری دقیق و ارتقاء برند فراهم کرده و به کسب و کارها این امکان را میدهند که با جمعیت بزرگ و متنوعی از کاربران در ارتباط باشند.
کانال مناسب کسب و کار خود را پیدا کنید
فرزاد اسماعیلیان هستم، ممنونم که در این مقاله و ویدئو همراهم بودید. در نهایت سعی کنید که کانالی که برای کسب و کار خودتان مناسب است را پیدا کنید.
فراموش نکنید که تبلیغات آنلاین جزء ارکان اصلی دیجیتال مارکتینگ است. اگر آن را به درستی و استراتژیک پیادهسازی کنید، تفاوت محسوسی بین شما و رقبایتان ایجاد خواهد شد.
در صورتی که به مشاوره دیجیتال مارکتینگ یا مشاوره سئو سایت نیاز داشتید، می توانید با من در ارتباط باشید.
سایر ویدئو های آموزشی دیجیتال مارکتینگ:
اگر به دنبال آموزش دیجیتال مارکتینگ رایگان هستید، می توانید از ویدئوها و مقالات زیر بازاریابی دیجیتال را یاد بگیرید.
مقدمه: بررسی دوره دیجیتال مارکتینگ
1: هدف از دیجیتال مارکتینگ چیست؟
2: بهترین روش یادگیری دیجیتال مارکتینگ
3: توسعه استراتژی دیجیتال مارکتینگ
5: بخش بندی بازار در بازاریابی و فروش
7: قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ
8: سفر مشتری در دیجیتال مارکتینگ
9: نحوه ساختن سفر مشتری در بازاریابی دیجیتال
11: متقاعد کردن مشتری در دیجیتال مارکتینگ و فروش اینترنتی
12: دادهها در دیجیتال مارکتینگ: کلید افزایش فروش آنلاین
13: انواع مختلف داده ها در دیجیتال مارکتینگ و جمع آوری آن ها
14: کشف نیاز مشتریان با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
15: محتوا در دیجیتال مارکتینگ: سوخت دنیای وب!
16: چگونه بهترین کانال دیجیتال مارکتینگ را انتخاب کنیم؟
17: ساخت پیام بازاریابی: اقدامی که کسب و کار و زندگی شما را متحول می کند!
18: نکات مهم در ساخت پیام بازاریابی
19: اصول تولید محتوا: چگونه توجه مخاطبان را جلب کنیم؟
20: طراحی سایت دیجیتال مارکتینگ محور!
21: لندینگ پیج چیست؟
22: سئو سایت چیست؟
سلام، ممنون از آموزش خوبتون
برای ساختن یک تبلیغات آنلاین موفق، چه اصولی را باید رعایت کنیم؟
سلام وقت شما به خیر
خواهش می کنم
اصول تبلیغات آنلاین اگر بخواهم به صورت خلاصه خدمتتان عرض کنم، موارد زیر می باشند:
تعیین هدف: قبل از شروع هر کمپین تبلیغاتی، باید هدف خود را از تبلیغات مشخص کنید.
شناسایی مخاطبان هدف: شناخت دقیق مخاطبان هدف، به شما کمک میکند تا تبلیغات خود را به طور موثرتر به آنها نمایش دهید.
انتخاب پلتفرم مناسب: انتخاب پلتفرم مناسب برای تبلیغات، به نوع کسب و کار شما و مخاطبان هدفتان بستگی دارد.
طراحی محتوای جذاب: محتوای تبلیغات شما باید جذاب و خلاق باشد تا توجه مخاطبان را جلب کند.
هدفگیری دقیق: از ابزارهای هدفگیری دقیق استفاده کنید تا تبلیغات خود را به مخاطبان مرتبط نمایش دهید.
مدیریت بودجه: بودجه خود را به طور موثر مدیریت کنید و از هدر رفتن آن جلوگیری کنید.
اندازهگیری و رصد نتایج: اثربخشی تبلیغات خود را رصد و اندازهگیری کنید و در صورت نیاز، تغییرات لازم را در کمپین خود ایجاد کنید.