پرسونای مخاطب هدف چیست؟
یکی از اهداف بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ قرار دادن پیام مناسب در مقابل فرد مناسب می باشد. برای موفقیت در این زمینه، همانطور که در جلسه قبل اشاره کردم، از بخش بندی بازار استفاده می کنیم. بخش های مشتریان شما کسانی هستند که می خواهید پیام مناسب خود را به آنها برسانید.
اما برای اینکه بفهمید چگونه پیام دهید، باید بخش های مشتریان خود را به درستی درک کنید و اینجاست که بحث پرسونا یا همان شخصیت و کاراکتر افراد به میان می آید. پرسونای مخاطب هدف در عمل شخصیت یک فرد ساختگی است که شما بر اساس تحقیقاتتان، خصوصیات آن را مشخص می کنید و این خصوصیات باید به خوبی نمایانگر گروه مخاطبان هدف شما باشد.
مزیت درست کردن پرسونای مخاطب هدف
با مشخص کردن پرسونای مخاطب هدف “target audience persona” خود، کار شما بسیار آسان می شود. به جای اینکه بخواهید پیام خود را برای یک گروه نامشخص درست کنید، می توانید کمپینی برای یک فرد مشخص که خصوصیات آن را درآورده اید، طراحی نمایید.
هر بخش مشتری که ایجاد می کنید باید یک پرسونا برای آن ساخته باشید و مشخصات پرسونا باید در یک صفحه به همراه یک عکس فرضی از مشتری ارائه شود. این موضوع به درک سریع و کامل مخاطبان هدف شما کمک می کند.
چگونه پرسونای مخاطب را درست کنیم؟
اگر بخواهیم یک پرسونای مخاطب درست کنیم باید با چند سوال در مورد مشتریان ایده آل خود شروع می کنیم. باید از خودمان بپرسیم:
- آنها چه کسانی هستند؟ از نظر جمعیت شناسی و روانشناختی
- رفتارها و علایق به چه صورت هستند؟
- چه نیازهایی دارند؟
- آنها باید بر چه موانعی غلبه کنند؟
- انگیزه آنها چیست؟
یک مثال پرسونا در زمینه اپلیکیشن ارسال غذا
فرض کنید شما برای یک اپلیکیشن ارسال غذا در حال مارکتینگ هستید. یکی از مشتریان ایده آل من ممکن است آقای مجرد بین 27 تا 35 ساله باشد که در یک شهر بزرگ زندگی می کند، تمام وقت کار می کند و به فوتبال ، زندگی راحت و ارتباط با سایر دوستانش علاقه دارد.
نیاز او این است که وقت آزادش را افزایش دهد و به پیشرفت در حرفه اش ادامه دهد. از طرف دیگر نمی خواهد هر روز دغدغه نهار برای سر کارش را داشته باشد و مهتر از آن اینکه نمی خواهد همیشه از تهیه غذای نزدیک محل کارش سفارش دهد. از طرف دیگر خیلی اهل تلفن زدن نیست و از این مزیت دنیای آنلاین که نیازش به سفارش های تلفنی را از بین برده، لذت می برد.
با این تفاسیر، او با کمبود زمان اضافه مواجه است. از طرف دیگر هر روز ظهر پیدا کردن یک رستوران مطمئن بسیار سخت و زمان بر است. آن هم رستورانی که بتوان از منو، قیمت غذاها، نحوه ارسال و مناطق تحت پوش آن مطلع شد.
این شخص برای سفارش غذا، با همکارانش در محل کار مشورت می کند و برای تصمیم نهایی از آن ها الهام می گیرد. از طرف دیگر به دنبال تجربه های خرید سریع و آسان می باشد.
در ضمن با توجه به سن و سالش و عادت به خرید اینترنتی، یاد گرفته است که هنگام سفارش محصولی، به نظرات دیگران و امتیازات آن ها توجه کند تا خیالش از خریدی که انجام می دهد، کاملا راحت باشد.
پروسه دیجیتال مارکتینگ دقیق تر با مشخص کردن پرسونای مخاطب هدف
در مثال بالا خصوصیات یک شخص با پتانسیل بالا را برای اپلیکیشمان مشخص کردیم. وقتی این تمرین را کامل شد، بهتر است اقداماتی انجام دهیم که احساس واقعی بودن به این شخصیت فرضی ما بدهد. به همین دلیل می توانیم یک عکس و یک نام به آن اضافه کنیم.
هر چه قدر دقیق تر ، شفاف تر و واقعی تر این کار را انجام دهیم، تصور شخصی که پروسه بازاریابی را بر روی آن انجام می دهیم، آسان تر خواهد بود.
هنگامی که یک پرسونای مخاطب اصولی درست شد، خواهید دید که ایجاد کمپین های بازاریابی و ارسال پیام مناسب ، چقدر هدفمندتر و آسان تر خواهد شد.
این یک تمرین قدرتمند است که می توانید آن را حتی با زمان و منابع محدود انجام دهید.
سایر ویدئو های آموزشی دیجیتال مارکتینگ:
اگر به دنبال آموزش دیجیتال مارکتینگ رایگان هستید، می توانید از ویدئوها و مقالات زیر بازاریابی دیجیتال را یاد بگیرید.
مقدمه: بررسی دوره دیجیتال مارکتینگ
1: هدف از دیجیتال مارکتینگ چیست؟
2: بهترین روش یادگیری دیجیتال مارکتینگ
3: توسعه استراتژی دیجیتال مارکتینگ
5: بخش بندی بازار در بازاریابی و فروش
7: قیف فروش در دیجیتال مارکتینگ
8: سفر مشتری در دیجیتال مارکتینگ
9: نحوه ساختن سفر مشتری در بازاریابی دیجیتال
11: متقاعد کردن مشتری در دیجیتال مارکتینگ و فروش اینترنتی
12: دادهها در دیجیتال مارکتینگ: کلید افزایش فروش آنلاین
13: انواع مختلف داده ها در دیجیتال مارکتینگ و جمع آوری آن ها
14: کشف نیاز مشتریان با ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
15: محتوا در دیجیتال مارکتینگ: سوخت دنیای وب!
16: چگونه بهترین کانال دیجیتال مارکتینگ را انتخاب کنیم؟
17: ساخت پیام بازاریابی: اقدامی که کسب و کار و زندگی شما را متحول می کند!
18: نکات مهم در ساخت پیام بازاریابی