سئو داخلی سایت چیست ؟
سئو داخلی سایت مهمترین قدم بعد از یافتن کلمات کلیدی سایت می باشد. حال که شما متوجه شدید که مخاطبان هدف شما به چه صورت کسب و کارتان را جستجو می کنند ، نوبت آن رسیده که به بررسی بهینه سازی داخلی سایت بپردازیم. در این مرحله تلاش ما ساختن صفحاتی است که دقیقا پاسخ سوالات جستجو کنندگان را می دهند.
بهینه سازی داخلی سایت یا همان سئو داخلی ، ابعاد مختلفی دارد و فراتر از تولید محتوا می باشد. در آن مباحثی مانند اسکیما و متاتگ ها وجود دارند که به صورت مفصل در درس بعدی ( سئو تکنیکال ) درباره آن ها صحبت خواهیم کرد. فعلا در این فصل نوبت تولید محتوا می باشد! همانطور که سئو سایت یکی از اصلی ترین قسمت های دیجیتال مارکتینگ می باشد ، سئو داخلی هم پایه و اساس بهینه سازی سایت می باشد.
سئو داخلی سایت با تولید محتوا
در فصل قبلی از آموزش جامع سئو روش هایی را یاد گرفتیم که به ما کمک می کردند تا متوجه شویم مخاطب هدف ما با چه کلمات و عبارات کلیدی به جستجوی محتوای سایت ما می گردد. حالا در این درس نوبت آن رسیده که از تحقیقات انجام شده استفاده کنیم و آن کلمات و عبارات را در محتوای خود استفاده نماییم. در اینجا یک طرح کلی از نحوه استفاده از کلمات کلیدی در محتوا داریم :
- کلمات کلیدی به دست آمده از تحقیقاتتان را بررسی کنید و آن هایی که مشابه هم هستند را در یک گروه قرار دهید. به جای اینکه برای هر کلمه کلیدی یک صفحه اختصاصی در سایت خود طراحی کنید ، هر گروه از کلمات کلیدی مشابه یک صفحه از سایت شما خواهند شد.
- اگر در این زمینه تجربه کافی ندارید ، به صفحه نتایج جستجو ” SERP ” مراجعه کنید . با جستجوی کلمات کلیدی به دست آمده و گروه های هم خانواده آن ها، متوجه خواهید شد که محتوای شما با چه ساختاری باید ارائه شود. بعضی از فرمت های ارائه محتوا عبارتند از : عکس و ویدئو ، محتواهای طولانی و یا محتواهای کوتاه ، …
- پس از بررسی مورد 2 ، از خودتان بپرسید که چه محتوایی می توانید ارائه دهید تا نسبت به رقبایی که وجود دارند مزیت رقابتی ایجاد کنید. به طوری که وقتی مخاطبی آن کلمه کلیدی مورد نظر شما را جستجو کرد ، محتوای شما جذاب ترین ، کامل ترین و بهترین فرمت برای او باشد.
بهینه سازی داخلی سایت به شما این امکان را می دهد تا کلمات کلیدی به دست آمده را به محتوای مورد علاقه مخاطبان سایت خود تبدیل کنید. فقط باید دقت کنید تا از تکنیک هایی که به سایت شما ضرر می زنند دوری کنید. در ادامه بیشتر در این زمینه توضیح خواهم داد.
روش های کم ارزش سئو داخلی که باید از آن ها دوری کنید :
محتوای وب سایت شما باید برای پاسخ به سوالات مخاطبان شما تولید شده باشد. به طوری که وقتی مخاطب پس از جستجوی کلمه کلیدی وارد سایت شما شد ، دقیقا همان محتوایی را به او بدهید که منتظرش بوده است! پس نتیجه می گیریم که محتوا باید برای مخاطبان سایت شما تولید شود ، نه به نیت اینکه در نتایج جستجو رتبه بهتری بگیرید. اگر فقط به دریافت رتبه بهتر توجه کنید باعث می شود مخاطبان خود را فراموش کنید و تنها برای ربات های موتورهای جستجو به تولید محتوا بپردازید که این کار مطمئن باشید باعث شکست سایت شما خواهد شد.
اگر محتوای با ارزش برای مخاطب تولید کنید و اصول سئو را هم به درستی رعایت کنید ، مطمئن باشید رتبه شما افزایش پیدا خواهد کرد. ولی متاسفانه بسیاری از مدیران سایت ها به محتوای کم ارزش روی می آورند و تنها می خواهند موتورهای جستجو را قانع کنند تا به آن ها رتبه بهتری بدهند. که البته با شکست مواجه می شوند.
بعضی از تکنیک های خلاف قوانین موتورهای جستجو در درسهای قبلی مطرح شدند . ولی اجازه بدید تا در این درس به صورت عمیق تر به تکنیک های کم ارزش سئو داخلی بپردازیم تا در زمان تولید محتوا در دام آن ها قرار نگیرید.
بهینه سازی داخلی سایت با محتوای کوتاه بیهوده است!
در حالی که مرسوم است که هر صفحه از سایت یک موضوع منحصر به فرد را نمایش دهد ، ولی در قدیم یکی از استراتژی های تولید محتوا برای رتبه گرفتن در صفحه اول گوگل ، طراحی صفحات مختلف با یک مفهوم مشترک بود. صفحاتی که همه آن ها می توانند یک صفحه باشند ولی سئو کارها برای هر یک از کلمات هم معنا و مشابه آن ها یک صفحه جدا ایجاد می کردند و دقیقا از همان کلمه یا عبارت کلیدی در آن استفاده می کردند. این موضوع باعث گمراه شدن موتورهای جستجو و ایجاد کنیبالیزیشن می شود.
برای مثال اگر شما سایتی در زمینه لباس عروس دارید و می خواهید روی سئو لباس عروس کار کنید و برای این کار صفحات مشابه مانند لباس عروس زیبا ، لباس عروس جذاب ، لباس عروس خاص و … ایجاد کنید ! در حالی که تمام این صفحات می توانند یک صفحه واحد باشند! همه آن ها در حال گفتن یک مطلب به مخاطبان هستند.
استراتژی اشتباه در سئو محلی
یک مثال دیگر افرادی است که قصد سئو محلی را داشتند . تاکتیک آن ها این بود که برای هر شهر مورد نظرشان یک صفحه جداگانه و با عنوان آن شهر ایجاد می کردند ، در حالی که محتوای داخل آن ها یا کاملا مشابه بود و یا بسیار نزدیک به هم بودند.
البته ناگفته نماند که هنوز هم بعضی از افراد از این تکنیک ها برای سئو سایت خود استفاده می کنند! اگر رقیب شما در حال استفاده از این تکنیک های قدیمی می باشد، خوشحال باشید! به دلیل اینکه شما می توانید با طراحی یک استراتژی درست ، برتری خود را به راحتی ثابت کنید.
تکنیک های مشابه موارد ذکر شده به هیچ وجه برای کاربران مفید نیستند. حالا شاید از خود این سوال را بپرسید که چرا بعضی از سایت ها از این تکنیک ها استفاده می کنند؟
گوگل چند سال گذشته به خوبی این روزها نبود و نمی توانست ارتباط بین کلمه ها ، عبارت ها و معنای آن ها را درک کند. بنابراین اگر شما قصد این را داشتید که در هنگام جستجوی “انواع لباس عروس ” در صفحه اول باشید ولی شما تنها صفحه ” لباس عروس ” را داشتید ، ممکن بود تشخیص ندهد و شما را در نتیج نمایان نکند!
تغییر استراتژی گوگل از سال 2011
این موضوع باعث ایجاد صفحات بی کیفیت می شد . به همین دلیل گوگل در سال 2011 الگوریتم پاندا را آپدیت کرد و یکی از مهترین تغییرات را در on page seo ایجاد کرد. این الگوریتم صفحات بی کیفیت را جریمه می کند و باعث می شود تنها صفحات با کیفیت و با محتوای غنی رتبه بگیرند.
هنوز هم بعد از این همه سال گوگل در حال تکرار این پروسه می باشد و از طریق الگوریتم پاندا صفحات بی کیفیت را جریمه می کند. به همین دلیل اگر دقت کنید متوجه می شوید که محتوای وب سایت ها در چند سال اخیر بسیار بهتر شده اند.
پس با این تفاسیر نتیجه می گیریم که اگر شما می خواهید در موضوعی در صفحه اول گوگل باشید و آن موضوع با چند کلمه و عبارت مشابه و نزدیک به هم جستجو می شود ، نیازی نیست که برای هر کلمه و عبارت یک صفحه جدا در سایتتان ایجاد کنید. و راه درست این است که یک صفحه جامع در آن زمینه ایجاد کنید و در عنوان ها و متن آن از کلمات و عبارات مشابه استفاده نمایید. یک صفحه با محتوای غنی !
اعمال قدرت گوگل بر روی فاکتورهای سئو داخلی
سئو داخلی در عمل اجرای قوانین گوگل برای پیاده سازی بر روی سایت ها می باشد. همه ما می دانیم که این روزها گوگل سمت و سوی کسب و کارهای اینترنتی را مشخص می کند. و در عمل می توان گفت که حرف اول را می زند. دلیل آن هم بزرگ شدن بیش از حد این کمپانی می باشد. خود گوگل هم به خوبی می داند که چقدر ارزشمند شده است و می تواند چه تاثیر شگفت انگیزی روی موفقیت کسب و کارها بگذارد.
به همین دلیل قوانین سئو و بهینه سازی سایت را فعلا گوگل مشخص می کند. این قوانین دو دسته اصلی دارند. یکی از آن ها سئو داخلی و دیگری سئو خارجی سایت می باشد. در این مقاله به بهینه سازی داخلی سایت می پردازم.
مهمترین مزیت سئو داخلی تحت کنترل بودن فاکتورهای آن می باشد !
هر اقدامی که شما بر روی سایت خود انجام دهید و هدف از انجام آن کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو باشد ، سئو داخلی یا بهینه سازی درونی سایت می باشد. این اقدامات از فاکتورهای متنوعی تشکیل شده که در این مقاله به آن ها اشاره خواهم کرد. خوشبختانه فاکتورهای سئو داخلی کاملا تحت کنترل شما می باشند. و با داشتن دانش و تجربه کافی می توانید آن ها را مطابق خواسته گوگل تغییر دهید.
فاکتورهای سئو داخلی
سئو داخلی از عوامل بسیار زیاد و ظریفی تشکیل شده است. که اجرای درست خیلی از آن ها به تجربه کافی نیاز دارد. من آن ها را قوانین نانوشته سئو می نامم. ولی از میان این عوامل ، حدود 10 تا از آن ها بسیار شفاف و روشن هستند. رعایت همین عوامل می تواند کمک شایانی به سئو داخلی سایت شما کند. پس با من همراه باشید تا در زیر چند تا از آن ها را با هم بررسی کنیم:
- سرعت نمایش سایت به کاربر
- محتوای بهینه شده و ارزشمند
- بهینه سازی متا تگ های عنوان و توضیحات
- استفاده از URL های مناسب
- استفاده از تصاویر بهینه شده
- نمایش مناسب سایت در موبایل
1 – سرعت سایت ! عاملی که گوگل به شدت به آن اهمیت می دهد
گوگل به شدت بر روی سرعت لود سایت حساس است. به سایت هایی که سرعت لود آن ها سریع است، علاقه مند می باشد. و از آن طرف از سایت هایی که سرعت لود آن ها بالا می باشد ، متنفر است. به همین دلیل اگر شما سایت خوبی هم داشته باشید ولی برای مثال زمان بارگذاری آن 10 ثانیه طول بکشد ، جایگاه شما را کاهش می دهد. در عمل می توان گفت آن جایگاهی که شایسته آن هستید را به شما نمی دهد.
گوگل هم یک کسب و کار است و هدفش رضایت مشتریانش می باشد
اگر کمی در خلوت خودتان هم فکر کنید می بینید که این اقدام گوگل غیر منطقی هم نیست. همانطور که همیشه عرض کردم ، گوگل هم یک کسب و کار است. و هدف آن رضایت کاربرانش می باشد تا بتواند از آن ها کسب درآمد کند. حالا با این تفاسیر تصور کنید یک کاربر عبارتی را در گوگل جستجو کند و گوگل به او سایتی را پیشنهاد دهد که باز شدن آن کلی زمان می برد!
خوب طبیعی است که در این صورت رضایت کاربران کاهش پیدا می کند. و در این دنیای رقابتی تنها کافی است که یکی از رقبای گوگل مانند یاهو و یا بینگ ، این مشکل را برطرف کنند. مشخص است که اگر کیفیت پیشنهادات آن ها مانند گوگل باشد و از طرفی سایت هایی را پیشنهاد بدهند که به سرعت لود می شوند ، کاربران به سمت آن ها سرازیر می شوند.
2- محتوای بهینه شده و ارزشمند
سئو سایت بدون محتوا بی معنا می باشد. من همیشه این مثال را می زنم که کسب و کار اینترنتی مانند یک قطار می باشد. قطاری که به سمت هدف مشخص در حال حرکت است. حال سئو سایت نقش راننده قطار را دارد. و کمک می کند که این قطار به صورت درست به سمت هدفش حرکت کند. از طرف دیگر این قطار به سوخت نیاز دارد. و محتوا دقیقا مشابه سوخت آن می باشد. اگر قطارهای قدیمی را تصور کنید ، شغل آن افرادی که ذغال سنگ را به مخزن سوخت قطار می ریختند، دقیقا مشابه تولید کنندگان محتوا برای سایت ها می باشد. بدون آن ها حرکتی رو به جلو صورت نمی گیرد!
پس همیشه سعی کنید استراتژی محتوا داشته باشید و با تولید محتوای ارزشمند و پیاده سازی اصول سئو بر روی آن ها به موفقیت سئو داخلی خود کمک کنید. هیچ وقت این نکته را فراموش نکنید که محتوا باید برای کاربر نوشته شود ، نه برای موتورهای جستجو ! پس از اینکه برای کاربر نوشتید و سوال آن را به بهترین نحو برطرف کردید باید اصول سئو داخلی را روی آن پیاده سازی کنید تا موتورهای جستجو هم درک درستی از آن داشته باشند.
گوگل تلاش می کند تا کیفیت محتوای شما را ارزیابی کند
گوگل به شدت در تلاش است که با طراحی الگوریتم ها مختلف ، کیفیت محتوای شما را ارزیابی کند. اخیرا هم با الگوریتم رنک برین سعی در کشف عکس العمل کاربر نسبت به محتوای شما دارد. اگر برای کاربرها جذاب باشد گوگل نمره بهتری به شما می دهد. البته این را فراموش نکنید که گوگل شما را تنها نسبت به رقبایتان می سنجد. و اگر عملکرد شما نسبت به آن ها بهتر باشد رتبه بهتری دریافت می کنید.
3-بهینه سازی تگ ها
بعد از اینکه محتوای خود را به صورت سئو شده آماده کردید ، نوبت به بهینه سازی متا تگ ها می رسد. البته فراموش نکنید که همه این مراحل بهتر است که قبل از انتشار یک صفحه و یا یک پست انجام شود.
از میان تگ های متا دوتای آن ها خیلی اهمیت دارند.
دلیل اهمیت این دو تگ در این است که در صفحه جستجوی گوگل نمایش داده می شوند. در عمل این دو مورد از جمله مواردی هستند که کاربر قبل از کلیک کردن بر روی سایت شما مشاهده می کند. پس هرچه قدر جذاب تر باشند و فکر بیشتری روی آن ها شده باشد ، باعث می شوند که نسبت به رقبا بازدیدکننده بیشتری جذب کنید. خیلی وقت ها پیش می آید که محتوای سایت شما فوق العاده است. و حتی بهترین پاسخ را به نیاز کاربران می دهد. اما شما عنوان و توضیحات جذابی انتخاب نکرده اید. همین عامل باعث می شود که کاربران، سایت شما را باز نکنند و محتوای جذاب شما را نبینند.
البته گوگل هم در سئو داخلی به تگ عنوان بسیار اهمیت می دهد. ولی اعلام کرده است که تگ توضیحات را برای رتبه دهی بررسی نمی کند. البته این دلیل نمی شود که شما روی تگ توضیحات فعالیت نکنید. چون شما می توانید با توضیحات جذاب کاربر را ترغیب به کلیک کردن کنید. و همین عامل به صورت غیر مستقیم بر روی نتیجه سئو سایت شما تاثیر می گذارد.
4 – استفاده از url های مناسب
همانطور که می دانید url ها باعث می شوند که هر صفحه یک آدرش منحصر به فرد و مشخص داشته باشد. همیشه این سوال بوده که url های فارسی بهتر است یا انگلیسی ! پاسخ من به این سوال این است که تفاوتی نمی کند. و تنها عامل مهم که گوگل هم روی آن تاکید دارد ، استفاده از کلمه کلیدی در URL می باشد. گوگل انقدر هشمند شده است که می تواند کلمه کلیدی شما را ترجمه کند و با محتوای صفحه مقایسه کند. به همین دلیل پیشنهاد بنده استفاده از URL های انگلیسی می باشد. چون هنگام اشتراک گذاری لینک در جاهای مختلف ، ظاهر مناسبی دارند. پیشنهاد می کنم مقاله ای که در زمینه تاثیر ساختار یو آر ال (url ) بر سئو نوشته ام را مطالعه فرمایید.
5 – استفاده از تصاویر بهینه شده در محتوای خود
گوگل به محتواهای کامل بسیار اهمیت می دهد. یکی از عواملی که باعث کامل شدن یک محتوا می شود ، استفاده از تصاویر مناسب می باشد. البته این مورد تنها اگر به صورت درست استفاده شود مفید می باشد. در غیر این صورت حتی ممکن است به ارزش محتوای شما ضربه هم بزند. در هنگام بهینه سازی داخلی حتما باید به تصاویر توجه ویژه ای داشته باشید. از عوامل تاثیر گذار می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- استفاده از عکس منحصر به فرد
- بهینه سازی حجم عکس با حفظ کیفیت آن
- استفاده از اندازه های از پیش تعیین شده
- استفاده از فرمت های مناسب
- استفاده از تگ alt و استفاده کلمه کلیدی در آن
- …
6 – نمایش مناسب سایت در موبایل و تبلت
این روزها اکثر کاربران از طریق موبایل و تبلت به جستجو می پردازند. به همین دلیل نمایش درست سایت در موبایل به یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در سئو داخلی تبدیل شده است. اخیرا گوگل Mobile-first indexing را بر روی بسیاری از سایت ها فعال کرده است. کار آن این است که سایت شما را ابتدا از طریق نسخه موبایل رتبه بندی می کند. بهتر است بگوییم که موبایل را در اولویت قرار داده است. گوگل از این طریق به صاحبان سایت ها فشار می آورد تا نسخه موبایل را به بهترین شکل ممکن بهینه کنند. حتی می بینیم که سایت های بزرگ هم به سرعت نسخه موبایل خود را بهینه کردند. چون به خوبی فهمیدند که معیار گوگل برای نمره دهی به سمت موبایل رفته است. و اگر اقدامی در این راستا نکنند از بازی عقب خواهند افتاد.