الگوریتم برت گوگل : هرآنچه باید درباره الگوریتم Bert بدانید !
در اکتبر سال 2019 گوگل مجددا همه را سورپرایز کرد! این بار با الگوریتم جدیدش به نام BERT ! الگوریتم برت گوگل از خانواده هوش مصنوعی می باشد. می توان آن را برادر کوچک رنک برین دانست. رنک برین در سال 2015 متولد شد و نتایج جستجو را به کلی تغییر داد. حالا نوبت برت است تا این رسالت خانوادگی را تکمیل کند.
در عمل می توان گفت آن ها مکمل هم هستند. انتظاری هم غیر از این نمی رفت!
داستان وقتی جالب می شود که می توجه شوید این الگوریتم ، بزرگترین تغییر و آپدیت گوگل در 5 سال گذشته بوده است!
الگوریتم برت امده تا یکی از هر 10 نتیجه جستجو را تحت تاثیر خودش قرار بده.
پس بهتر است خوب با آن آشنا شوید:
الگوریتم BERT به زبان ساده و پیچیده :
اگر بخواهم الگوریتم برت را به زبان ساده تعریف کنم : آمده تا مفهوم جملات را به درستی متوجه بشه … همین !
اما اگر بخواهم کمی پیچیده و علمی آن را تعریف کنم، به این صورت می شه :
الگوریتم برت “Bert algorithm” ؛ یک مدل پردازش زبان طبیعی (NLP) است که به گوگل کمک می کند تا زبان انسان را بهتر درک کند و در کل نتایج مرتبط تر را ارائه دهد. ( Understanding searches better than ever before )
در این مقاله ار آموزش سئو ، متوجه خواهید شد که الگوریتم برت گوگل چیست ؟ و از طرفی بهترین نحوه عکس العمل به آن را یاد خواهید گرفت.
پس اگر آماده اید، شروع کنیم :
الگوریتم برت گوگل چیست ؟
گوگل در چند سال اخیر روی یک پروژه متن باز (open source) فعالیت می کرد. نام آن BERT بود. دقیقا همان نامی که روی الگوریتم جدیدش گذاشته است.
اول از همه بدانید که BERT مخفف Bidirectional Encoder Representations from Transformers می باشد. دوم از همه بدانید که دانستن معنای آن خیلی برای شما مهم نیست. چون به مباحث هوش مصنوعی بر می گردد.
بهتر است که تلاش خود را بر روی درک عملکرد آن بگذارید.
گوگل همیشه تلاش کرده تا بتواند مفهوم عبارت هایی که توسط کاربران جستجو می شود را به درستی درک کند. اما این کار برایش بسیار مشکل بوده است.
مکالمه بین دو انسان بسیار پیچیده است. چون هر کسی به یک صورت از حروف اضافه و فعل و فاعل استفاده می کند.
اگر در یک جمله جای یک حرف اضافه مانند ” به ” یا ” از ” عوض شود، مفهوم جمله به صورت کامل تعییر می کند.
اما انسان ها هنگام شنیدن، به راحتی مفهوم جمله را درک می کنند. ولی وقتی بحث ارتباط انسان ها با الگوریتم ها می شود، تشخیص مفهوم کلی جمله برای آن ها بسیار مشکل است.
به همین دلیل اگر دقت کرده باشید، تا همین چند سال پیش اگر در گوگل یک جمله را جستجو می کردید، گوگل سعی می کرد در پاسخ، آن را به کلمات جداگانه تبدیل کند. به همین دلیل از هر کدام از کلمات جمله یک نتیجه ای به شما نمایش می داد.
همین موضوع باعث شد انسان ها نحوه جستجوی خودشان را ربات گونه کنند! تا بتوانند خودشان را با الگوریتم های گوگل وفق دهند.
اما هرچه که به جلو می رویم ، گوگل سعی دارد این ضعف بزرگش را برطرف کند. مخصوصا با وجود اضافه شدن جستجوی صوتی ( voice search ).
به همین دلیل برای تکمیل سایر الگوریتم هایش ، الگوریتم برت را معرفی کرد. برت مبتنی بر شبکه عصبی، برای پردازش زبان طبیعی می باشد که به آن Natural Language Processing) NLP ) می گویند.
جالب است بدانید که برت را در ابتدا با داده های ویکی پدیا آموزش دادند. اما در ادامه توسط جستجو های مردم آموزش می بیند و خودش را کامل می کند. به این سیستم ماشین لرنینگ یا همان یادگیری ماشین می گویند.
یک مثال عملی از عملکرد برت:
در مثال زیر دو عبارت را در گوگل به زبان انگلیسی جستجو کردم.
یکی از کوئری ها ” سفر به تایلند ” => ” travel to thailand ”
و عبارت بعدی ” سفر از تایلند ” => ” travel from thailand ”
همانطور که مشاهده می کنید، تنها تفاوت این دو عبارت در حرف اضافه وسط آن است. در یکی ” to ” و در دیگری ” from ” استفاده شده است.
اما حالا به نتایج ارائه شده توجه کنید :
و کوئری دوم :
همانطور که در نتایج بالا مشاهده می کنید، گوگل کاملا تفاوت این 2 عبارت را تشخیص داد و بهترین نتایج مرتبط را نمایش داد. چند سال پیش اگر جستجو می کردید خیلی متفاوت بود!
چگونه سایت خود را برای الگوریتم برت بهینه سازی کنیم؟
جواب کوتاه این سوال : هیچ راهی برای بهینه سازی برت وجود ندارد!
این یک الگوریتم هوش مصنوعی است که مدام در حال یادگیری می باشد. تنها کاری که شما می توانید انجام دهید این است که واقعا برای کاربر نهایی مطلب را بنویسید.
برای موفقیت در آن شما باید نگرش خود را نسبت به کلمات و عبارات کلیدی تغییر دهید. دیگر زمین بازی عوض شده است و زمان استفاده از تکنیک های قدیمی نیست.
قبلا سئو کارها به این صورت عمل می کردند:
1- پیدا کردن کلمات کلیدی
2- تکرار آن در عنوان ها و متن
اما الان باید به مفهومی که کاربر به دنبال آن است توجه کنید. هر چه قدر دقیق تر این کار را انجام دهید، موفق تر خواهید بوید.
خوشبختانه این موضوع باعث کاهش استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا همان keyword stuffing می شود.
سعی کنید پاسخ کاربران را دهید
تمام ابزارهای دیجیتال مارکتنیگ در حال نزدیک شدن به یک چیز هستند : ارائه بهترین پاسخ و محتوا به کاربرانشان!
اگر این فلسفه ساده را درک کنید، دیگر نیازی نیست برای برت و یا رنک برین نگرانی داشته باشید. قبلا شما باید ادبیات خودتان را به ربات ها نزدیک می کردید. اما الان تنها کافی است تمرکز خود را بر ارائه بهترین پاسخ ها به کاربرانتان بگذارید و محتوای سئو شده ارزشمند تولید نمایید.
دقیقا همانطور که یک دوست را در دنیای واقعی راهنمایی می کنید.
وقتی گوگل انسان می شود!
همانطور که عرض کردم، گوگل در تلاش است که محاوره بین انسان ها را به درستی درک کند. پس طبیعاتا یکی از قسمت هایی که در نتایج جستجو دقیق تر می شود ، عبارات کلیدی چند کلمه می باشند. که به آن ها long tail keywords می گویند.
جستجوی این سبک از عبارت های کلیدی روز به روز بیشتر می شود. دلیلش هم این است که کابران متوجه ارزش آن ها شده اند.
هنگامی که کاربر از یک عبارت کلیدی طولانی استفاده می کند، می تواند خواسته اش را بسیار دقیق تر مطرح کند. و طبیعاتا گوگل هم می تواند پاسخ های دقیق تر و مرتبط تری را پیشنهاد دهد.
حال گوگل قصد دارد با استفاده از برت در این زمینه قصد کاربر را دقیق تر از همیشه تفسیر کند. چون قبلا در تشخیص حروف اضفه ضعیف بود و می توان گفت آن ها را نادیده می گرفت. اما امروز این طور نیست!
و این دقیقا همانجایی است که شما باید در استراتژی تولید محتوای خود تجدید نظر کنید!
شما به جای تمرکز مطلق روی کلمات کلیدی کوتاه، باید به عبارت های کلیدی طولانی هم بهای زیادی بدهید. به این صورت که در هر زمینه ای بتوانید بیشترین سوالات کاربران را به درستی کشف کنید و به آن ها پاسخ دهید.