تگ عنوان و تاثیر آن در سئو داخلی
تگ عنوان یا همان ” Title Tag ” نقش بسیار پر رنگی در موفقیت سئو داخلی دارد. و یکی از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی می باشد. بگذارید اهمیت آن را با یک مثال بیان کنم. تصور کنید یک استارت آپ راه اندازی کرده اید. و خیلی به موفقیت آن ایمان دارید. از طرفی این موضوع را می دانید که برای موفقیت آن به یک سرمایه گذار احتیاج دارید. از طرفی شما برای مسافرت به یک هتل رفته اید. در همان هنگام که منتظر آسانسور هتل هستید ، بر حسب اتفاق یکی از سرمایه گذاران معروف کسب و کار های اینترنتی را که ملاقات می کنید که او هم منتظر آسانسور است. حال شما می دانید که یک استارآپ فوق العاده دارید ولی اگر نتوانید در کمتر از 30 ثانیه ایده خود را به آن سرمایه گذار بیان کنید ، فرصت را از دست می دهید.
پس تمام تلاش شما در این زمان کم باید قانع کردن سرمایه گذار باشد. تا حاضر شود یک جلسه برای صحبت درباره آن با شما بگذارد!
تگ عنوان عامل اصلی قانع کردن جستجو کننده ها برای کلیک بر روی سایت شما !
دقیقا تگ عنوان هم مانند مثالی است که عرض کردم. اگر شما بهترین محتوا را داشته باشید ولی نتوانید جستجو کننده ها را قانع به کلیک کردن کنید ، تنها یک بازنده هستید!
متا تگ تایتل یا همان تگ عنوان چیست ؟
در عکس بالا عبارت سئو سایت با فرزاد اسماعیلیان تگ عنوان صفحه اصلی سایت بنده می باشد. تگ تایتل یک قطعه کد HTML است که عنوان صفحه را مشخص می کند. این کد در قسمت head سایت قرار می گیرد و به صورت عادی به کاربر نمایش داده نمی شود. هدف آن نمایش موضوع صفحه در نتایج جستجو می باشد. البته متنی که در این تگ قرار بگیرد در بالای مرورگر شما هم نمایش داده می شود. مزیت دیگر آن هنگامی است که کاربران لینک سایت شما را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. در این حالت تگ عنوان به کاربران نمایش داده می شود و آن ها را ترغیب به مشاهده محتوای شما می کند.
پس تا اینجا تاثیر آن را بر روی کاربران مشاهده کریدم. ولی از طرف دیگر این تگ بر روی سئو داخلی شما هم ثاثیر به سزایی دارد. دلیل آن هم این است که گوگل آن را بررسی می کند. و رسما اهمیت آن را در سئو اعلام کرده است. پس با من همراه باشید تا در این درس از آموزش سئو مواردی که باید رعایت کنید را با هم بررسی کنیم :
طول تگ عنوان چقدر باید باشد ؟
اگر می خواهید یک عنوان حرفه ای بنویسید ، باید حتما به طول آن توجه کنید. دلیل آن هم این است که با طولانی شدن آن ، دیگر به کاربران به صورت کامل نمایش داده نمی شود. حتما برای شما هم پیش آمده است که پس از جستجوی عبارتی با سایت هایی مواجه شده اید که عنوان آن ها یک جمله ناقص است . معمولا در انتهای این عنوان های ناقص تنها 3 نقطه می بینید.
پس شما باید حتما به این نکته توجه کنید تا برای شما پیش نیاید. برای این کار باید تلاش کنید که عنوان شما کمتر از 60 حرف باشد. حتی اگر بتوانید با 50 حرف عنوان خود را بنویسید بهتر است. دلیل آن هم این است که برای این کار تعداد حرف مشخص وجود ندارد. و گوگل تنها به اندازه ی 600 پیکسل به شما فضا می دهد. و اندازه فضایی که حروف مختلف به خود اختصاص می دهند ، متفاوت است . به همین دلیل امکان دارد نمایش 2 جمله متفاوت که هر کدام از 60 حرف تشکیل شده اند ، متفاوت باشد. یکی از آن ها به صورت کامل نمایش داده شود و دیگری به صورت ناقص نمایش داده شود.
استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای عنوان
همیشه سعی کنید جمله خود را طوری طراحی کنید که کلمه کلیدی مورد نظرتان در ابتدای آن قرار گیرد. تجربه نشان داده است که این موضوع هم به افزایش رتبه شما توسط موتورهای جستجو کمک می کند. و هم از طرفی روی کاربرها تاثیر مستقیم دارد. چون آن ها ابتدا نتایج را به صورت سریع مرور می کنند و سپس بر روی گزینه ای که برایشان جذاب تر باشد کلیک می کند.
عنوان صفحه را برای کاربران بنویسید نه برای موتورهای جستجو !
بعضی از افراد با فهمیدن اهمیت عنوان صفحه در سئو سایت ، سریع به راه های دور زدن گوگل فکر می کنند! آن ها سعی می کنند با کنار هم گذاشتن کلمات کلیدی مورد نظرشان ، عنوان صفحه را بنویسند. در حالی که این کار به طور کامل اشتباه می باشد.
اولویت شما باید کاربران باشد ولی در کنار آن باید حواستان به درک ربات های گوگل هم باشد. به همین دلیل خیلی مهم است که بتوانید تعادل بین کاربران و موتورهای جستجو را برقرار کنید. این کار خودش یک هنر است. و برای دستیابی به این مهارت باید تایتل های فراوانی بنویسید تا در آن خبره شوید.
هر صفحه از سایت باید یک عنوان منحصر به فرد داشته باشد
عنوان صفحات شما نباید تکراری باشد. تا جایی که می توانید باید سعی کنید که عنوان های یکتایی بنویسید. این کار به گوگل کمک می کند تا درک درستی از ارزش محتوای شما داشته باشد. اگر از عنوان های مشابه و تکراری استفاده کنید ، گوگل را گیج می کنید و دیگر نمی توانید به رتبه ای که شایسته آن هستید دست پیدا کنید.
البته این کار به هیچ وجه آسان نیست. اما شما باید با خلاقیت و دانش خود آن را به درستی پیاده سازی کنید. مخصوصا این قانون را باید برای صفحاتی که برایتان اهمیت زیادی دارد به خوبی اجرا کنید. خیلی وقت ها ما محتوای بسیار ارزشمندی ایجاد می کنیم . اما تنها به دلیل اینکه عنوان تقریبا مشابهی در سایتمان وجود دارد ، موتورهای جستجو را گیج می کنیم. و آن ها دیگر نمی توانند به درستی تشخیص دهند که این مطلب بسیار ارزشمند و منحصر به فرد است! و دیگر آن جایگاهی که شایسته اش هستیم را به ما نمی دهند.
ارتباط تگ عنوان با محتوای صفحه
بسیار مهم است که تگ عنوان شما با محتوایی که قرار است به کاربر نشان دهید ، مرتبط باشد. اگر شما عنوانی بنویسید که با محتوای درون صفحه شما مرتبط نباشد ، گوگل تگ عنوان را نادیده می گیرد و نمایش نمی دهد. اگر خودتان هم کمی به این موضوع فکر کنید می بینید که کاملا این رفتار گوگل نسبت به تگ عنوان طبیعی است.
هنگامی که یک کاربر عبارتی را جستجو می کند و با عنوان سایت شما مواجه می شود ، توقع دارد که با کلیک کردن و باز کردن آن صفحه ادامه آن مطلب را بخواند. و اگر مطلب دیگری به او نمایش داده شود کاملا ناراضی می شود. پس بهتر است عنوان خود را کاملا مرتبط با محتوای خود بنویسید. با این کار هم نرخ خروج کاربران را کاهش پیدا می کند. و هم گوگل عنوان شما را همانطور که تایپ کرده اید نمایش دهد .