یک آدرس اینترنتی صحیح شامل کدام موارد است؟
آدرس صفحات اینترنتی یا همان URL ها از جمله عوامل تاثیر گذار بر سئو داخلی می باشند.
اگر دقیقا نمی دانید سئو سایت چیست و چه کمکی می تواند به رشد کسب و کارتان بکند، پیشنهاد می کنم ابتدا مطالب زیر را بررسی کنید:
- ویدئو + مقاله جامع: سئو سایت چیست؟
- مقاله: سئو داخلی چیست؟
- مقاله: نقش سئو در کسب و کارهای اینترنتی
در قدیم خیلی به آن ها توجه نمی شد. ولی خوشبختانه در سال های اخیر به دلیل توسعه افزونه های سئو و سیستم های مدیریت محتوا ، کیفیت آن ها بهبود پیدا کرده است. البته تنها نصب یک افزونه به شما کمکی نمی کند. و شما باید خودتان درک درستی از ساختار صحیح برای آدرس سایت داشته باشید.
یکی از جاهایی که ربات های موتورهای جستجو چک می کنند ، آدرس یا همان URL صفحات می باشد. آن ها ارتباط کلماتی که در url صفحه قرار داده اید را با محتوا و دیگر فاکتورهای موجود در آن صفحه بررسی می کنند.
پس حتما باید این نکته را در نظر داشته باشید که آدرس سایت یکی از بهترین مکان هایی است که ما می توانید کلمه کلیدی مورد نظرمان را در آن به کار گیریم. با این کار یک سیگنال قوی به موتورهای جستجو می دهیم. و این سیگنال به آن ها کمک می کند تا به خوبی متوجه موضوع آن صفحه شوند. البته فراموش نکنید که آدرس سایت تنها یکی از عوامل تاثیر کذار در سئو داخلی می باشد. در صورت تمایل می توانید مقاله ای که در زمینه دیگر فاکتور های سئو داخلی نوشته ام را مطالعه فرمایید.
یو آر ال ( URL ) چیست ؟
یو آر ال مخفف (Uniform Resource Locator) می باشد. در فارسی به آن آدرس صفحات اینترنتی می گوییم.
وظیفه آن ها مشخص کردن یک آدرس دقیق برای صفحات سایت ها می باشد.
همین حالا اگر کادر بالای مرورگر خود را مشاهده کنید آدرس farzadesmaeilian.com/seo-friendly-url/ را مشاهده می کنید که URL اختصاصی این صفحه می باشد. اگر این آدرس را به هر شخصی بدهید می تواند مستقیما وارد این صفحه شود.
هر صفحه از اینترنت با یک آدرس آی پی اختصاصی باز می شود. ولی برای راحتی استفاده از آن ها، URL ها جایگزین اعداد شدند.
نکاتی که باید در نوشتن یک آدرس URL صحیح رعایت کنید
مشخص بودن ساختار آدرس دهی سایت شما
بسیار مهم است که آدرس دهی صفحات شما یک ساختار منظم داشته باشد. به این صورت که هرکس با یک نگاه به آن بتواند تشخیص دهد که در کجای سایت قرار دارد. اگر از وردپرس استفاده می کنید،
برای این کار حتما باید از قسمت تنظیمات پیوند یکتا تغییراتی را اعمال نمایید. با مراجعه به این قسمت با چند حالت مختلف مواجه می شوید. اما اگر از دید سئو به آن نگاه کنید ، حتما باید آن را روی نام نوشته قرار دهید.
البته این نکته تنها از لحاظ فنی می باشد. و بعد از آن خود شما هم باید ساختار مناسبی برای فولدرها و مطالب خود ایجاد کنید. این موضوع به تجربه مناسب نیاز دارد. چون در صورتی که ساختار سایت از ابتدا اشتباه شکل گیرد، اصلاح آن پیچیده می شود. و در صورت نداشتن تجربه کافی می تواند به سئو سایت شما لطمه بزند.
استفاده از کلمه کلیدی هدف در آدرس صفحه
هر صفحه باید یک نماینده یک مفهوم کلیدی باشد. به همین دلیل شما باید حتما در URL از کلمه کلیدی اصلی آن صفحه استفاده کنید. با این کار هم موتورهای جستجو مفهوم آن صفحه را درک می کنند. و هم کاربران با مشاهده آن در صفحه نتایج جستجو به محتوای صفحه پی می برند.
قبل از هر افدامی باید برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای سئو، تحقیق کنید.
پرهیز از آدرس های طولانی
در پاراگراف قبل به مزیت استفاده از کلمه یا عبارت کلیدی در آدرس صفحه اشاره کردم. اما متاسفانه خیلی از مدیران سایت ها این موضوع را به اشتباه درک می کنند. آن ها پس از شنیدن این موضوع شروع به ایجاد آدرس های طولانی می کنند.
اگر دقت کنید خیلی ار آن ها عنوان صفحه را به صورت کامل در آدرس URL استفاده می کنند! این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود.
شما باید تلاش کنید که تا جای ممکن از آدرس های کوتاه تر و مفهومی استفاده کنید. برای این کار بهتر است کلماتی و حرف هایی مانند ( است ، بود ، شد ، و ، با ، ?، & و % ،… ) را از یو آر ال حذف نمایید.
جلوگیری از کیورد استافینگ (Keyword Stuffing)
هر زمان که بحث استفاده از کلمات کلیدی در هر کجای سایت مطرح می شود، خیلی از دوستان گرایش به سمت کیورد استافینگ پیدا می کنند. قسمت URL هم از این قاعده مستثنی نیست.
منظور من این است که شما نباید به هیچ وجه به تکرار کلمات کلیدی در آدرس سایت بپردازید.
حتی باید تلاش شما این باشد که تا جای ممکن آن کلمه کلیدی در صفحات دیگر سایت استفاده نشده باشد. ( البته این موضوع معمولا غیر ممکن است و راه حل آن را در یک مقاله به صورت کامل خدمتتان عرض خواهم کرد )
استفاده از خط فاصله برای تفکیک کلمات
اگر URL شما از چند کلمه تشکیل می شود ، بهتر است برای تفکیک آن ها از خط فاصله استفاده نمایید. شما از المان های دیگر هم می توانید استفاده کنید. اما هیچ کدام مانند خط فاصله واضح نمی باشد.
اگر به سایت های معتبر دنیا هم توجه کنید ، متوجه استفاده از خط فاصله برای تفکیک کلمات می شوید. البته در وردپرس این موضوع به صورت پیشفرض پیاده سازی می شود.
توجه به حروف کوچک و بزرگ در آدرس سایت
اگر از آدرس های انگلیسی استفاده می کنید، بهترین حالت استفاده از حروف کوچک می باشد.
برای مثال آدرس farzadesmaeilian.com/seo-training با اینکه با آدرس farzadesmaeilian.com/SEO-training مشابه است، ولی به دلیل کوچک و بزرگ بودن حروف ممکن است باعث اختلال در درک موتورهای جستجو شود. به همین دلیل احتمال ایجاد محتوای کپی در سایت شما وجود دارد.
استفاده درست از ساب دامین و فولدرها
خیلی ار صاحبان سایت استفاده نادرست از ساب دامین می کنند. ساب دامین تنها در شرایط خاص و با استراتژی مشخص باید استفاده شود. در غیر این صورت باعث می شود قدرت دامنه شما بین دامنه اصلی و ساب دامنه آن پخش شود.
به عبارتی موتورهای جستجو معمولا با ساب دامنه مانند یک دامنه جداگانه رفتار می کنند. پس با این تفاسیر یکی از اشتباهات بزرگ اسفاده از ساب دامنه برای تقسیم بندی سایت می باشد.
بهترین روش برای تقسیم بندی سایت استفاده از فولدرها می باشد. و ساب دامین تنها در بعضی از استراتژی های سئو کاربرد دارد. اگر برای تقسیم بندی سایت خود بین فولدر و ساب دامین تردید دارید، حتما قبل از هر اقدامی با یک مشاور سئو مشورت کنید. چون این موضوع مربوط ساختار سایت شما می باشد و در صورت اشتباه می تواند تلاش های شما برای بهینه سازی را زیر سوال ببرد.
استفاده از ساختار مناسب URL در پروژه های مختلف
برای هر پروژه سئو با توجه به نوع آن کسب و کار باید استراتژی مناسب را طراحی کنید. برای مثال ساختار یک فروشگاه اینترنتی با یک مجله خبری و یا یک سایت شرکتی می تواند تفاوت هایی داشته باشد. که البته بستگی به عوامل مختلفی دارد و برای هر پروژه متفاوت است. درباره این موضوع یک مقاله کامل خواهم نوشت ولی فعلا می توانید در این مقاله از Yoast کمی بیشتر اطلاعات به دست آورید.
عنوان: ملاحظات مهم در بهینهسازی SEO URL
انتخاب کلمات کلیدی:
- انتخاب کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با محتوا.
- اجتناب از کلمات تکراری یا بیمعنی.
ساختار خوانات URL:
- استفاده از یک ساختار ساده و قابل فهم برای URL ها.
- اجتناب از کاراکترهای خاص و استفاده از خط یا زیرخط برای جداسازی کلمات.
حذف کلمات اضافی:
- حذف کلمات اضافی مانند “و”, “یا”, “از” که اغلب به عنوان stop words شناخته میشوند.
استفاده از خط یا زیرخط:
- استفاده از خط یا زیرخط به عنوان جداکننده برای کلمات در URL.
حساسیت به حروف بزرگ و کوچک:
- رعایت حساسیت به حروف بزرگ و کوچک در URL.
امنیت (HTTPS):
- پیادهسازی اتصال امن (HTTPS) برای افزایش اعتماد و رتبهبندی SEO.
اضافه کردن توضیحات مرتبط:
- درج توضیحات کوتاه و مرتبط در URL اگر امکان پذیر است.
ریدایرکت کردن URL های قدیمی به آدرس های جدید:
- استفاده از تکنیکهای ریدایرکت URL به آدرس های جدید و در کل مدیریت لینکهای قدیمی.
تطابق با ساختار سایت:
- تنظیم URL ها به گونهای که با ساختار کلی سایت و دستهبندی محتوا هماهنگ باشد.
تست و اعتبارسنجی:
- تست و اعتبارسنجی منظم URL ها برای اطمینان از عملکرد صحیح و شناسایی خطاهای احتمالی.