متا دیسکریپشن خوب چه خصوصیت هایی دارد ؟
متای توضیحات چیست؟ و چگونه یک متا دیسکریپش درست بنویسیم ؟
متای توضیحات یا همان متا دیسکریپشن به متنی گفته می شود که به صورت خلاصه در صفحه نتایج جستجو نمایش داده می شود. این متن حدود 155 کاراکتر است و در عمل خلاصه محتوای هر صفحه از سایت شما می باشد. آن ها در یک تگ HTML قرار می گیرند. هنگامی به کاربر نمایش داده می شود که عبارت جستجو شده توسط کاربر با توضیحات نوشته شده توسط شما ، مرتبط باشد. به همین دلیل بهینه سازی متا دسکریپشن همانند تگ عنوان بسیار برای سئو سایت ضروری است.
متا دیسکریپشن در عمل چه کاری انجام می دهد ؟
متا دیسکریپشن یک تگ اچ تی ام ال است . هدف استفاده از متای توضیحات بسیار مشخص است : ترغیب جستجو کننده ها به کلیک بر روی لینک سایت شما در موتورهای جستجو ! در عمل شما با خلاصه ای که از محتوای هر صفحه از سایتتان می نویسید ، به جستجو کننده نشان می دهید که درون این صفحه از سایت شما چه محتوایی قرار دارد. و این موضوع کمک می کند که کاربران قبل از وارد شدن به سایت ها از خلاصه محتوای آن ها آگاه شوند.
موتورهای جستجو مانند گوگل اعلام کرده اند که متا دیسکریپشن به صورت مستقیم بر روی رتبه بندی نتایج تاثیر ندارند. در عمل آن ها در الگوریتم هایشان از متای توضیحات برای رتبه بندی استفاده نمی کنند.
متای توضیحات به صورت غیر مستقیم بر روی رتبه بندی نتایج تاثیر می گذارد !
درست است که موتورهای جستجو رسما اعلام کرده اند که متای توضیحات تاثیر مستقیم بر نتایج ندارند. اما این به این معنا نیست که در سئو داخلی به آن ها اهمیت ندهیم. آن ها به صورت غیر مستقیم بر روی افزایش نرخ کلیک کاربران بر روی سایت ( CTR ) شما تاثیر می گذارند. یعنی اینکه هرچقدر توضیحات متای شما جذاب تر باشد ، کاربران بیشتری ترغیب به باز کردن سایت شما می شوند.
افزایش نرخ کلیک بر روی سایت شما نسبت به رقبایتان ، این سیگنال را به گوگل می دهد که محتوای سایت شما برای کاربران جذاب تر است. به همین دلیل گوگل به این نتیجه می رسد که سایت شما شایسته دریافت جایگاه های بهتر نسبت به رقبایتان می باشد. و به همین دلیل به صورت غیر مستقیم رتبه شما در گوگل بهبود پیدا می کند. و به همین دلیل بهینه کردن متای توضیحات برای ما انقدر اهمیت دارد.
خصوصیات meta description خوب چه چیزهایی می باشد ؟
در زیر به تمامی نکاتی که برای نوشتن یک متا دیسکریپشن خوب باید رعایت کنید، اشاره کرده ام :
یک – رعایت تعداد کاراکترهایی که در متای توضیحات می نویسید :
از لحاظ فنی شما محدودیتی برای تعداد کاراکتر ندارید. اما اگر از یک حدی بیشتر شود در گوگل به صورت کامل نمایش داده نمی شود. گوگل هم تا به این لحظه چندین بار تعداد کارکتری که نمایش می دهد را تغییر داده است.
اگر می خواهید توضیحات شما به صورت کامل نمایش داده شود ، بهتر است که کمتر از 155 کاراکتر باشد. البته گوگل در بعضی از مواقع تا 300 کاراکتر هم نمایش می دهد. اما برای اطمینان بیشتر، بهتر است توضیحات شما از 155 کاراکتر بیشتر نشود. اگر هم قصد نوشتن توضیحات بیشتر را داشتید ، حتما سعی کنید که قسمت اصلی آن در 155 کاراکتر اول قرار بگیرد.
سعی کنید متن توضیحات را به صورت شفاف ، مشخص و انگیزه بخش بنویسید
متن توضیحات متا را باید به عنوان یک دعوتنامه در نظر بگیرید. دعوتنامه ای که قرار است جستجو کننده ها را ترغیب به کلیک بر روی سایت شما کند. و این موضوع تنها زمانی اتفاق می افتد که متن دعوتنامه شما مهیج باشد . دارای روح باشد و به کاربر نشان دهد که با وارد شدن به این صفحه چه چیز ارزشمندی به دست می آورد. شما باید بتوانید با این متن به کاربران انگیزه دهید. به طوری که نتوانند پشنهاد جذاب شما را رد کند.
متن متای توضیحات باید یک پیشنهاد رد نشدنی باشد !
از call-to-action ها برای تشویق کاربر به اقدام کردن استفاده کنید
کاربران در حالت عادی گرایش به انجام کاری ندارند. این شما هستید که باید با استراتژی های مارکتینگ آن ها را ترغیب به اقدام نمایید. یکی از مهمترین اقدامات استفاده از call-to-action ها می باشد. در این روش شما با نوشتن عبارتی مخاطب را مجبور به اقدام می کنید. البته نه با زور و فشار ! بلکه با تشویق و یا تحریک کنجکاوی مخاطب !
یکی از معروف ترین نمونه های جهانی آن عبارت ” همین حالا خرید کنید ” می باشد. خیلی وقت ها هم با ایجاد محدودیت زمانی کاربر را وادار به خرید در آن لحظه می کنند. برای مثال ” 40 درصد تخفیف تنها تا ساعت 12 امشب ” ! و نمونه های زیاد دیگری برای ترغیب به خرید ، کلیک کردن و یا ثبت نام کردن در سایت می توانید مشاهده کنید. البته ابتدا شما باید پاسخ مناسبی برای نیاز مخاطب داشته باشید. و این روش تنها مخاطب را تشویق به استفاده از راه حل شما می نماید.
استفاده از کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن
حتما باید سعی کنید کلمات کلیدی هر صفحه را در متا دیسکریپشن به کار ببرید. هنگامی که کاربر آن کلمه کلیدی را جستجو کند ، گوگل آن کلمه را به صورت برجسته در متن توضیحات شما نمایش می دهد. همین موضوع باعث جلب توجه کاربر می شود و کمک می کند تا با دقت بیشتری متن توضیحات شما را مطالعه کند. و اگر یک محتوای قانع کننده 155 کلمه ای نوشته باشید ، به راحتی می توانید جستجوگر را به سمت سایت خود هدایت کنید.
استفاده از مشخصات محصول
اگر صفحه شما مربوط به یک محصول می باشد به راحتی می توانید با استفاده از مشخصات آن ، کاربران را متقاعد کنید. برای مثال می توانید قیمت و قسمتی از مشخصات فنی محصول را در متای توضیحات قرار دهید. البته این تکنیک معمولا زمانی جواب می دهد که قیمت شما نسبت به رقبایتان مناسب تر باشد. و اگر قیمت شما رقابتی نیست ، بهتر است روی سایر نقاط قوت خود تمرکز کنید.
در این زمینه می توانید از ریچ اسنیپت ها استفاده کنید. البته استفاده از آن ها به این معنا نیست که حتما گوگل آن ها را نمایش دهد. و برای نمایش آن باید اعتماد گوگل را جلب کرده باشید.
مرتبط بودن با محتوای شما
بسیار مهم است که توضیحات شما کاملا با محتوای درون صفحه شما مرتبط باشد. گوگل به راحتی این موضوع را متوجه می شود. و اگر قصد گمراه کردن آن را داشته باشید ، ممکن است سایت شما را جریمه کند. جدای از موضوع جریمه ، فرض کنید توانستید کاربر را با یک متن غیر مرتبط به سایت خود بیاورید. کاربر به محض اینکه متوجه شود که محتوای مورد نظرش در این صفحه وجود ندارد ، به سرعت از سایت شما خارج می شود. این موضوع باعث افزایش بانس ریت شما می شود. افزایش بانس ریت هم به صورت مستقیم بر روی سئو سایت شما تاثیر منفی می گذارد.
گوگل حتی خیلی وقت ها توضیحاتی که شما نوشته اید را به کاربر نمایش نمی دهد . در این مواقع قسمتی از متن شما که به جستجوی کاربر مرتبط است را جدا می کتد و در قسمت توضیحات به جستجو کننده ها نمایش می دهد.
استفاده از محتوای منحصر به فرد
به هیچ وجه نباید یک محتوای تکراری را برای تمام meta description های خود به کار ببرید. این موضوع به شدت به تجربه کاربری سایت شما ضربه می زند. هر صفحه باید یک متای توضیحات منحصر به فرد خودش را داشته باشد. ولی اگر به هر دلیلی توانایی تولید متحوای منحصر به فرد را ندارید ، بهتر است قسمت متای توضیحات را خالی بگذارید. در این حالت گوگل با توجه به جستجوی کاربر ، قسمتی از متن صفحه شما را نمایش می دهد. که این موضوع بسیار بهتر از محتوای یکسان می باشد.