دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

digital marketing
به اشتراک گذاری پست

دیجیتال مارکتینگ و تاثیر آن بر دنیای امروز !

دیجیتال مارکتینگ

اگر بخواهم به صورت ساده بگویم که دیجیتال مارکتینگ چیست باید بگویم دیجیتال مارکتینگ به تمام اقداماتی گفته می شوند که باعث می شود در دنیای وب دیده شوید. همانطور که خودتان هم این روزها به روشنی مشاهده می کنید ، اکثر مردم به شدت وابسته به دنیای وب شده اند. هر کسی به دنبال سوالی باشد فورا آن را در گوگل تایپ می کند تا به جواب سوال خود برسد. اگر یکی از آشنایان در یک مهمانی خانوادگی از شما قیمت گوشی آیفون یا هر چیز دیگری را بپرسد، به سرعت آن را در گوگل تایپ می کنید و در کوتاه ترین زمان پاسخ مناسب را می دهید. یا شاید دوستتان شما را به یک رستوران جدید دعوت کند و بگوید این رستوران را در اینستاگرام پیدا کردم  و حس کردم گزینه مناسبی برای امشب باشد.

می شود صدها مثال دیگر در این زمینه زد تا قدرت دیجیتال مارکتینگ را در زندگی امروز ما نشان دهد ولی اصلا نیازی به مثال های بیشتر نمی بینم چون می دانم که همین الان در ذهن شما چندین داستان مشابه مرور شد. داستان هایی که در همین ماه های اخیر شکل گرفتند و هر کدام از آن ها نشان می دهند که فضای وب بر نحوه زندگی ، تصمیم گیری ، آموزش و خرید شما و اطرافیانتان تاثیر مستقیم گذاشته است.  فبلا اگر شخصی قصد خرید یک وسیله بر فرض الکترونیکی را داشت ابتدا به خیابان جمهوری می رفت و تحقیق درباره نوع و قیمت آن را انجام می داد. ولی امروزه حتی اگر کسی قصد خرید حضوری از فروشگاه های در سطح شهر را داشته باشد ، ابتدا آن را در اینترنت جستجو می کند و سپس با دریافت اطلاعات کامل برای خرید آن اقدام می کند.

تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریف کلاسیک از معنای دقیق دیجیتال مارکتینگ داشته باشیم می توانیم به این شکل بیان کنیم : دیجیتال مارکتینگ به مجموعه اقدامات بازاریابی که در بستر وب و توسط ابزارهای الکترونیکی انجام شود می گویند.

اگر از اکثر مردم بپرسید که دیجیتال مارکتینگ چیست ، گیج می شوند و برایشان یک مفهوم کاملا غریب است ! در حالی که به هیچ وجه اینطور نیست . چون دیجیتال مارکتینگ دقیقا همان بازاریابی است . همان مفهموم بازاریابی که سالیان سال در کتاب های دانشگاهی آموزش داده شده است و چیزی جز ارتباط موثر با مشتریان و انتقال ارزش به آن ها نیست ! تنها تغییری که نسبت به بازاریابی سنتی کرده است کانال ها و روش های انتقال ارزش به مشتریان می باشد . و در آن انتقال ارزش از ابزارهای دیجیتال استفاده می شود.

پس بازاریابی دیجیتال به راه کارهای بازاریابی ارائه شده از طریق کانال های دیجیتالی مانند موتورهای جستجو، وب سایت ها، رسانه های اجتماعی، ایمیل و برنامه های تلفن همراه اشاره دارد.  بازاریابی همواره هدفش ارتباط موثر با مخاطب هدف در زمان و مکان مناسب می باشد . و در دنیای جدیدی که ما در آن زندگی می کنیم ، این ارتباط به وسیله ابزارهای الکترونیکی متصل به اینترنت بسیار هدفمند و موثر شده اند.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

حالا که متوجه شدید دیجیتال مارکتینگ چیست ، می خواهم شما را با ابزارهای آن آشنا کنم. برای استفاده از فرصت های دنیای دیجیتال ، ابزارهای متفاوتی وجود دارند و هر کدام مزیت خودشان را دارند. البته این نکته را فراموش نکنید که معمولا استفاده همزمان از آن ها تاثیر کافی و مناسب را دارد.

بهینه سازی برای موتورهای جستجو | Search engine optimization | SEO

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو به هر اقدامی که ما برای دیده شدن سایت خود در نتایج ابتدایی گوگل و سایر موتورهای جستجو انجام دهیم ، می گویند .

این اقدامات می توانند به 3 شکل انجام شوند : 1- سئو کلاه سفید 2- سئو کلاه خاکستری 3- سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سفید

سئو کلاه سفید به اقداماتی می گویند که کاملا مطابق میل گوگل و سایر موتورهای جستجو می باشد و هدفش بالا آوردن سایت با اقدامات سالم است. بزرگترین حسن این نوع از سئو سایت این است که خیالتان راحت است که اقدامات سالم و درست انجام داده اید و مورد تشویق گوگل قرار خواهید گرفت . ولی مشکل آن زمان بسیار طولانی به نتیجه رسیدن آن است . پیاده سازی هر استراتژی سالم و پایداری که باعث دیده شدن سایت شما در نتایج ابتدایی گوگل شود در همین دسته قرار می گیرد.

سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه خاکستری ترکیب تکنیک های کلاه سفید و کلاه سیاه هستند. به این شکل که شما در عمل دستورالعملی که گوگل اعلام کرده را نقض می کنید ولی به شکلی هنرمندانه و با ظرافت تا نتواند شما را جریمه کند. تکنیک های کلاه خاکستری ریسک دارند ولی اگر به دست یک متخصص با تجربه در زمینه سئو انجام شوند می توانند نتایج خوبی به همراه داشته باشند. در این زمینه به طور کامل آموزش خواهم داد.

سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه به اقداماتی می گویند که در آن با استفاده راه های خلاف قانون های موتورهای جستجو ، به سرعت در نتایج گوگل و سایر موتورهای جستجو افزایش رتبه پیدا می کنید. ولی متاسفانه این خبر بد را باید به شما بدهم که اگر از این تکنیک ها استفاده نمایید ، در کمتر از چند ماه مورد جریمه گوگل و سایر موتورهای جستجو قرار خواهید گرفت. جریمه ای که اصطلاح به آن پنالایز شدن می گویند و خسارت های زیادی به سایت شما می زنند. خسارت هایی که جبران آن ها بسیار سخت می باشد و برای جبران آن باید با یک شخص در کمپانی گوگل مکاتبه نمایید و دیگر خبری از ربات و سیستم های پاسخگویی اتوماتیک نخواهد بود. پس توصیه می کنم که اصلا فکر استفاده از سئو کلاه سیاه به سرتان نزند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی | Social Media Marketing | SMM

بازاریابی رسانه های اجتماعی یکی از شاخه های اصلی دیجیتال مارکتینگ می باشد، هر زمان که برای بازاریابی آنلاین خود از پلتفرم هایی مانند فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین و موارد دیگر استفاده کنید ، در حال بازاریابی شبکه های اجتماعی هستید. البته متاسفانه خیلی از مردم بازاریابی شبکه های اجتماعی را با درست کردن اکانت در این سایت ها و اپلیکیشن ها و گذاشتن چند پست و استوری اشتباه می گیرند! بازاریابی شبکه های اجتماعی بسیار فراتر از این موضوع است و اگر به درستی از آن استفاده نمایید بسیار ابزار قدرتمند و ارزشمندی می باشد و حتی به صورت غیر مستقیم به سئو سایت شما هم کمک می کند. این ابزار به شما قدرت ارتباط مستقیم و نزدیک با مخاطبان هدفتان را می دهد و می توانید با استفاده از بازخوردهایی که از آن ها می گیرید به رشد کسب و کار خود کمک کنید.

بازاریابی محتوا | Content marketing

بازاریابی محتوا نوعی از بازریابی است که در آن با ایجاد محتوای ارزشمند برای مخاطب هدف و توزیع مناسب محتوا سعی در جذب و نگهداری مخاطبان دارید. هدف نهایی تبدیل این مخاطبان جذب شده به مشتریان سودآور می باشد. بازاریابی محتوا لزوما تبلیغ مستقیم نیست! شما با افزایش اطلاعات محاطبان خود با آن ها ارتباط برقرار می کنید و باعث ایجاد علاقه در آن ها به محصولات و خدماتتان می شوید.

یکی از نمونه های موفق ایرانی در زمینه بازاریابی محتوا سایت دیجیکالا می باشد. آن ها با ارائه محتوای متنی و ویدئویی ارزشمند و رایگان ، به نقد و بررسی محصولات الکترونیکی پرداختند. آن هم زمانی که محتوای وب فارسی خیلی غنی نبود و برای پیدا کردن مشخصات یک گوشی موبایل و یا دوربین عکاسی باید به سایت های خارجی مراجعه می کردید. آن ها توانستند با همین نقد و بررسی رایگان میلیون ها کاربر ایرانی را به خود جذب کنند و سپس با فروش همان محصولات به سودآوری و موفقیت های بزرگ برسند.

نتیجه گیری :

اگر سایت های خارجی و ویکیپدیا که توضیح داده اند ” دیجیتال مارکتینگ چیست ” را مطالعه بفرمایید اولین موضوعی که نظرتان را جلب می کند تاکید آن ها بر سئو سایت می باشد و در بین ابزار های دیجیتال تمرکز آن ها به شدت به سمت تلفن های همراه رفته است. برای مثال می توانید به تعریف دیجیتال مارکتینگ در ویکیپدیا انگلیسی مراجعه فرمایید و این موضوع را مشاهده نمایید.

سایر مطالب